Bli medlem   Glömt lösenord?   Logga in
Användarnamn
Lösenord
» Musikarkivet

Date

Medlemmar:
Jan Lindberg - Sång och bas
Niklas Fjärve - Klaviatur och sång
Jesper Grahn - Gitarr och sång
Peter Hecktor - Trummor och sång

Bildat: 1993
Hemort: Munkedal
Hemsida: www.d8.nu

Skrivna nyheter


Nytt album med Date

Date släpper 11 mars sin nya platta Känner Du Pulsen Slå, men redan nu kan du önska och lyssna till låtarna på Dansbandsdax!

Vi tog ett snack med den enda kvarvarande originalmedlemmen i bandet, Jan Lindberg, om releasepartyt som hålls på Kvarnkullen i Kungälv samma dag som skivan släpps.

- Kungälv har alltid varit en stad där vi uppskattat att spela. Det ligger förhållandevis nära Uddevalla, så det känns lite som ”hemma”, berättar Jan för Dansbandsdax.

- Att vi väljer att släppa skivan just där beror till stor del på att vi trivs oerhört bra på just Kvarnkullen!Ni startade 1993, men enbart du är kvar, hur har bandet förändrats under åren iom nya medlemmar?

- Det blir självklart så att bandet förändras med medlemsbyten. Oftast till det bättre!
Vi har säkert haft olika stilar genom åren. Dock ser jag det mer som att allt vi gjort lett fram till där vi är idag. Ett band bör ha en ständig utveckling tror jag.

Ny platta, Känner Du Pulsen Slå, hur skulle du beskriva det vi får höra på den nya skivan? Vilken känsla vill ni förmedla till den som hör låtarna?

- Känner du pulsen slå är en skiva som stilmässigt tar oss tillbaka lite till hur vi lät i början på 2000-talet. Bra låtar som är ganska enkelt och tydligt förpackat.
Det är till största delen helt nya låtar, med några undantag för covers som vi tycker väldigt mycket om. Bland annat finns Leonard Cohens Hallelujah.

23 år med Date i år, hur ser framtiden ut om du får önska/gissa?

- Det är ett stort privilegium att få ha jobbat med detta i så många år!
Jag ser fram mot minst 23 år till, säger Jan Lindberg till Dansbandsdax.

Vi önskar Date ett stort lycka till med nya albumet och releasen av detsamma!

» Önska albumet
Copyright © 2019 DANSBANDSDAX